Ambulans İçerisine Kaç Refakatçi Alınıyor?

Ambulans İçerisine Kaç Refakatçi Alınıyor?

             Ambulans içerisine kaç refakatçi alınıyor? 2021 de bir değişim veya gelişme var mı? Bütün soruların cevapları sizinle bu yazımızda paylaşıyoruz. İnsan sağlığı önemlidir, Sağlık alanında alınan kararlar insan sağlığı içindir. Her ne kadar dikkatli olunsa da bazı kazalar kaçınılmaz olmaktadır. Kaza veya benzeri sakatlanma yaralanma durumlarında en çok ihtiyaç duyulan şey ambulanstır. Hayatımızı kurtarıcı önem taşımaktadırlar, Bu sebepten ötürü yönetmelikler de geliştirilmektedir.

Bu yönetmelikler kamu tarafından belirlenmekte uygulanmaktadır, insan sağlığı için önemli adımlar atılmaktadır. Sağlık bakanlığı bu konuda gereken açıklamaları yapmaktadır. Ailenizden birisi veya yakınlarınızdan birisi rahatsızlandığında ambulans içerisine refakatçi olarak kimlerin binebileceği konusunda da önemli kararlar bulunmaktadır. Peki, ambulans içerisine kaç refakatçi alınıyor, sorusuna cevap verelim.


Ambulans İçerisine Kaç Refakatçi Alınıyor?


Önceden ambulans içerisine hasta yakınlarından bir kişi binebiliyordu. Ancak ambulans içerisinde yapılan müdahalelere engel olan refakatçiler artık alınmayacak. Sağlık bakanlığının açıklamış olduğun yönetmeliğe göre artık, ambulans içerisinde refakatçi bulunmayacak. Bu kararın alınmasında çeşitli sebepler gerekçe gösterilmiştir, Bu durum bazı hasta yakınları tarafından tepki ile karşılanmıştır.

Hasta yakınları hastayı yalnız olarak hastaneye göndermek istememesinden kaynaklıdır. Her ne kadar bazı kişiler tarafından kabul edilmesi zor bir karar olsa da ambulans içerisine refakatçi olarak binmeniz mümkün değildir. Ancak bazı istisna durumlar, bu karardan muaf tutulmaktadır.


Ambulans İçerisine Refakatçi Almanın Zararları Nelerdir?

Ambulans içerisine alınan refakatçiler, bazı davranışlar sergileyerek sağlık çalışanlarının işini zorlaştırmakta ve kötü etkilemektedir.

Ambulans içerisinde bulunan refakatçiler şu durumlara sebebiyet verebilirler:

  • ·         Sağlık çalışanlarının doğru, hızlı bir şekilde müdahale yapmalarına engel olabilir.
  • ·         Ambulans şoförünün olumsuz etkilenmesine sebebiyet verebilirler.
  • ·         Hastaya daha rahat bir şekilde müdahale edilmesine engel olabilir.
  • ·         Bu tür olumsuzlukların bir daha meydana gelmemesi amacıyla, ambulans içerisine refakatçi alınmayacaktır.
  • ·         Bu kurallara her hasta yakının uyması zorunludur.
  • ·         Genelgede bulunan istisna kişiler dışında hasta yakınları bulunamaz.
  • ·         Bu durum neticesinde Sağlık çalışanları hastalara daha iyi ve doğru müdahale yapmaktadır.
  • ·         Bazı hasta yakınları, sağlık çalışanlarının müdahalelerini eleştiride bulunur, hasta yakınları hastayı kaybettiği için ambulans şoförü ve sağlık çalışanını suçlarlar.

Bu ve bunun gibi sorunların meydana gelmemesi amacıyla böyle bir karar alınmıştır.

İletişim Numaraları : 0212 916 22 99 - 0530 605 71 12